OFTEX portál
Keresés

Vissza 

Bevezető

Az OFTEX/GYOFTEX portál a Magyarországon érvényes működési nyilvántartással rendelkező orvosok és gyógyszerészek továbbképzéseinek adminisztrációját teszi lehetővé elektronikus formában. Ez magába foglalja a tanfolyamok adatainak rögzítését, az akkreditációs folyamat lebonyolítását és a tanfolyamok közzétételét éppúgy, mint az egyes továbbképzendők részvételének regisztrációját, valamint a részvételekért járó pontszámok rögzítését és egyetemi jóváhagyását.

A portálon látható tanfolyami adatokat a tanfolyamszervezők rögzítik, a minősítési folyamat alatt pedig az egyetemek, a szakmai kollégiumok és az ENKK illetékesei kezelik az adatokat.

A minősítési folyamat végeztével közzétett tanfolyamok adatai a portálon nyivánosan láthatók, felhasználói regisztráció nélkül is minden részletre kiterjedően megtekinthetők. A tanfolyamok keresését sokrétű szűrési lehetőségek biztosítják.

A továbbképzendők teljesítési adatait az általuk választott egyetemi képzőhelyek kezelik. Ehhez nem feltétlenül szükséges a portálon történő továbbképzendői regisztráció, azonban a továbbképzendő adatainak a portál névsorában szerepelnie kell az egyetem által rögzítve. Ha ez fennáll, a tanfolyami részvételek rögzíthetők, a pontszámokat ez egyetem adminisztrálni tudja, a regisztráció pedig a továbbképzendő ezen adatokhoz való hozzáférését, illetve a meghirdetett tanfolyamokra történő elektronikus jelentkezési lehetőséget biztosítja.

 

Regisztrált felhasználótípusok

A portálon többféle felhasználói csoportot különböztetünk meg. Különböző felhesználói jogkörökkel bíró hozzáférést jelent ez az alábbi kategóriákban:

  • egyetemek
  • szakmai kollégiumok
  • ENKK
  • tanfolyamszervezők
  • továbbképzendők

Az egyetemek, szakmai kollégiumok és az ENKK a számukra kialakított munkafelületet a rendszeradminisztrátor által kiadott belépési azonosítókkal vehetik igénybe. Számukra a regisztráció nem szükséges. Az egyetemi hozzáférésekhez több felhasználói profil is kiadható, melyekből egynek mindenképpen jóváhagyási jogkörrel kell rendelkeznie.

OFTEX portál